Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κοτόπουλο μπύρας


Υλικά
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κουτάκι μπύρας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 κουταλιές κόρν φλάουρ
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ετοιμασία
  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου καλά (όχι όλα μαζί) από όλες τις μεριές και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
  2. Στο ίδιο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε (αν χρειάζεται) λίγο λάδι, το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και την μπύρα.
  3. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
  4. Οταν το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο, βγάζουμε λίγη από την σάλτσα του, διαλύουμε μέσα το κόρν φλάουρ, το προσθέτουμε στο κοτόπουλο και το αφήνουμε να βράσει ακόμη λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύει θαυμάσια το άσπρο ρύζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου